Temperatura između 40 i 45 C; Vlažnost vazduha 100%
Preporučuje se boravak između 5 i 20 minuta.

Parno kupatilo mogu da koriste samo osobe starije od 18 godina. Pre upotrebe parnog kupatila obavezno konsultujte svog lekara.
Pre korišćenja parnog kupatila obavezno je tuširanje i dobro se izbrisati peškirom, a zbog visoke vlažnosti ulazi se samo u kupaćem kostimu.
Tokom boravka u parnom kupatilu pore na telu se otvaraju, te se pre ulaska ne preporučuje korišćenje bazena. Ukoliko ste ipak koristili bazen, neophodno je da se istuširate i dobro izbrišete peškirom.
U parnom kupatilu se nalaze tri tuša sa hladnom vodom za povremeno rashlađivanje.
Nakon izlaska iz parnog kupatila preporučuje se tuširanje mlakom do hladnom vodom, krećući se od ekstremiteta ruku i nogu ka srcu. Nakon rashlađivanja preporučuje se odmor od 10 do 15 minuta uz unos tečnosti kako bi se nadoknadila izgubljena.
U parno kupatilo se ne ide u alkoholisanom stanju, posle obimnog obroka i u lošem zdravstvenom stanju.
Parno kupatilo ne bi trebalo da koriste osobe sa srčanim tegobama, kao ni osobe koje imaju problema sa štitnom žlezdom, trudnice i deca.
Blagotvorno deluje na kožu, čisti je. Pomaže kod poremećaja spavanja,
preteranog umora i napetih mišića, redukuje stres. Unapređuje psihičko i fizičko stanje organizma. Naročito se preporučuje u slučajevima bronhijalne astme, bronhitisa, kašlja, promuklosti i sl.